Hey people , please respect each other here ♥ +Follow | Dashboard

followers ily:)

dear readers !

Selamat membaca cerita aku yang membosankan

-Alia Jamal-

Malam istimewa

Engkau kata kepadaku jika rindu, tengok bulan. Bulan itu akan sampaikan rinduku kepadamu. Engkau juga kata bulan akan sentiasa ada bersamaku. Menemaniku dikala malam-malam yang indah. Tapi semalaman aku menunggu bulan. Menunggu dan terus menunggu tetapi tidak muncul-muncul. Terdetik di dalam hatiku adakah bulan menghilangkan diri juga seperti dia. Adakah bulan akan terus-dan-terus menghilangkan dirinya ? Sampai bila ? Mungkin sampai bila-bila .

Dan hari ini aku masih menunggu, menunggu jika-jika bulan itu muncul kembali untuk menemani malam-malam ku. Tapi hampa, bulan terus-terusan mendiamkan diri dan lenyap. Tetapi malam tadi aku menunggu bulan dan aku seakan-akan nampak akan bayangnya. Betulkah itu bulan ? Atau imaginasi aku sahaja. Ahhhh ! mungkin mainan tidur. Aku terlampau rindukan bulan sehingga terbawak dalam mimpi. 

Aku bangun pagi aku ternampak sekeping nota kecil berwarna ungu yang dilekatkan di meja solek. Aku ambil dan aku baca 


Sayang, aku pergi hanya untuk sementara. Jangan risau bulan ada menemanimu. 

                                    sayangengkausampaimati ,
                                Sangkekasih

Engkau penipu ! Engkau kata bulan ada menemaniku, sudah beberapa malam aku menunggu tetapi bulan tetap tidak muncul-muncul. Engkau penipu ! getus hatiku . Tetapi, terima kasih sayang, malam itu adalah malam istimewa bagiku. Ya malam itu ! Aku dapat merasakan pelukan hangat darimu, sayang. Dan aku menunggu malam-malam seperti malam itu. 
terima kasih sebab membaca entry saya ♥ ♥

0 budak muncet ;):