Hey people , please respect each other here ♥ +Follow | Dashboard

followers ily:)

dear readers !

Selamat membaca cerita aku yang membosankan

-Alia Jamal-

nak ini boleh ?auwww .cute sanad ♥






apa eh nama binatang nie .mengkarung eh .aku pun ta tau doe .cute sangat an .kan kan .baik cakap cute kalau tanak kena pelempang *lol .binatang nie ada ja dekat depan rumah aku tuh .dolo nampak buad dek ja .tah bila tah aku start jatuh cinta dengan binatang nie .aku pun tak tau .puas aku carik binatang nie dekat kedai kedai .nak bela lah konon .buad jadik binatang peliharaan .tak ke cool uh .

orang lain bela arnab lah ,kucing lah kan .bawak ke hulu ke hilir .aku bawak binatang nie pergi jalan .fuhhhh .cool .HAHA *berangan kejap ehh .aduhaii .bila lah nak dapat nie .puas aku round kedai haiwan dekat seremban nie .takdo pun .hamster banyak lah aku jumpa .nak bela hamster ditentang keras oleh mak bapak aku sebab dolo dah pernah bela dah .banyak kali aku bela .last last tamat riwayat ehh .

ada tak sesiapa tau mana nak dapat binatang nie ?area seremban lah tapi .kalau dah sampai penang uh .tak mampu makcik doe nak pergi sano semato mato nak boli binatang nie .haa .kuar bahasa nogori ha .heh .balik kepada cerita binatang nie .aku suruh ayah tangkap au binatang nie tapi ayah tanak .aku tak tau lah sebab apa .sebab memang taknak bagi aku bela ke kan .

tapi tapi serious ,binatang nie memang lari bapak laju .sekelip mata aku gerak sikit nak pergi dekat dia ,dia dah pergi tempat lain dah .aduhai .konon hati nak tangkap sendiri lah kan .merajuk dengan ayah .teros nak tangkap sendiri .heh .baru aku tau kenapa ayah tanak tangkap kan .

aku bagitau lah bobak kan aku nak bela mengkarung .die bole cakap aku gila .HAHA .kuajak kau bobak .dushhh kepala kau .sila tengok perbualan aku dengan bobak :

aku : u ,i nak bela mengkarung boleh ?
bobak : u nak bela mengkarung ?gila .baik bela biawak ja .boleh makan .
aku : heh .biarlah .u u .mengkarung makan anak die tak macam hamster ?
bobak : tak .die suruh u makan kan .
aku : HAHAheh -.-"
aku : i da survey dua tempat da .tade pun mengkarong uh .cmne nie ?
bobak : means die bernasib baek la .
aku : kenapa pulak .
bobak : yelah tade lah die mati .

nampak tak bertapa kejamnya bobak nie .ta support aku langsung nak berbakti dengan binatang .huh .bak ,kau engat aku ta geti eh na jaga binatang .kau tengok aku jaga kau cmne .bagus kan .HAHA .macam tuh lah aku jaga binatang nanti .please . .nak bela binatang .ibu ayah jua ,nak binatang nie .aduhaii .


p/s : ada ke bobak suruh aku bela lalat .mengom munye boipren ! tehee 

terima kasih sebab membaca entry saya ♥ ♥

2 budak muncet ;):

AM said...

saya ade kisah nye .jom lihat :)

http://syafiquekosong.blogspot.com/2011/02/pandang-la-kiri-kanan-dulu.html

aDDeaN said...

aku ade sekor...nk??ak bru jge die 3 mggu...still toung n jinak...ak kt shah alam...