Hey people , please respect each other here ♥ +Follow | Dashboard

followers ily:)

dear haters !

kepada haters haters aku sekalian ,aku tahu engkau stalk blog aku .terima kasih bebanyak lah ye sebab telah menyusahkan engkau untuk membaca post aku yang tak seberapa nie .

lotsoflove ,
leatirah ;)

cara nak letak subtitle dalam movie

Assalamualaikum bloggers :)

semperna birthday aku hari nie kan aku nak share lah sikit dengan korang macam mana nak dapatkan subtitle dalam movie yang takde subtitle .tanpa membuang masa ayuh baca tuto aku nie .

ada tanya aku dekat mana nak download subtitle nie .oke korang boleh download dekat Subscene ,tak pun dekat mana-mana jalah .korang boleh search sini oke :)

mula-mula sekali apa yang korang kena buad ,ofkos lah pergi dekat Subscene then search lah movie apa yang korang nak macam dekat bawah nie


oke korang search movie korang nak dekat ruang search box tuh macam dekat bawah nie .sebagai contoh aku amik movie twilight breakimg down .


lepas korang dah search nanti dia ada keluar macam nie tau .so korang boleh pilih bahasa mana korang nak .dia ada banyak .korang kena pandai pilih untuk pastikan subtitle dgn suara dalam movie tuh selaras .


dah pilih macam biasa click dekat download macam dkt bawah nie


kalau nak tau cara untuk extract file macam mana pergi dekat sini .

oke sekarang lepas dah buad extract file korang boleh bukak folder subtitle yang korang dah extract tadi .
kan dia buat folder baru kan .click situ then korang right click file dalam tuh then copy macam dekat bawah nie

 dah lepas copy tu korang boleh bukak movie korang nak masukkan subtitle tuh .sebagai contoh aku carik pada mula tadi twilight breaking down kan ,so bukak movie tuh then play movie tuh .lepastuh korang click right click then video then subtitles track then open file macam dkt bawah nie


kan korang dah click open file nanti keluar macam dkt bawah nie .apa yang korang perlu buat adalah click dkt file yang ada dalam folder tuh then click open .lepastuh korang tengok hasil dia .


selamat mencuba :)



p/s : akhirnya siap jugak tuto nie .hihi :D




terima kasih sebab membaca entry saya ♥ ♥

11 budak muncet ;):

Anonymous said...

hohoho.
terima kasih ye.
penat carik macam mana nak masukkan subtitle tu.
tutor kau jugak yang aku paham.
hahaha. adoii -.-''

again, thank you so much yeah :)

P/S : lawo blog :p

riz said...

bro tq yea:)

riz said...

tq:)

Anonymous said...

macam mana nak letak dlm window media player??

Anonymous said...

macam mana nak letak dlm window media player????

alia ! said...

buat benda yang sama jugak macam dekat vlc . right click dekat video then carik lyrics, captions & subtitles .

Anonymous said...

travelling as well as maintenance [url=http://www.salevivi.com]ルイヴィトン 通販[/url]from those first night out meals They have [url=http://www.salevivi.com]ルイヴィトン 通販[/url]I had been told there was a ree camp a bit [url=http://www.salevivi.com]スーパーコピー 財布[/url]Table J62a Note - Note 4 to the table has [url=http://www.salevivi.com]http://www.salevivi.com[/url] Rihanna's song Cheers Drink to That from her [url=http://www.salevivi.com]http://www.salevivi.com[/url] Explanatory Information - The explanatory

azrul kamri said...

klau movie sekerat camne

azrul kamri said...

klau movie sekerat cmne

azrul kamri said...

klau movie tu sekerat cmne <>

Anonymous said...

klau movie tu sekerat cmne