Hey people , please respect each other here ♥ +Follow | Dashboard

followers ily:)

dear readers !

Selamat membaca cerita aku yang membosankan

-Alia Jamal-

cara guna blogskin


Assalamualaikum readers :)

Sementara aku ada masa terluang nie apa kata aku share satu ilmu dengan korang semua. Korang tau tak macam mana nak guna blogskin ? Blogskin tu apa ?

Ha blogskin tu ikut kepada kefahaman aku dia background untuk blog. Beza dia blogskin nie dah siap edit. Tinggal korang download & juga guna ja blogskin nie untuk cantikkan blog korang. So takpayah dah nak edit edit blog.

Firstly korang pergi dekat sini .

Pilih ikut sukahati korang lah blogskin tu. Agak rasa menarik dihati ha amik ja. Kemudian korang download macam contoh dekat bawah nie



kalau tak nampak boleh click dekat gambar ok !


korang pergi dekat design > edit html > revert to classic template


nanti keluar alert box macam kat atas nie. click ok


lepas click ok rupa dia macam dekat atas nie. Delete semua yang ada dalam kotak tu k


sekarang korang pergi ke tempat korang save folder blogskin yg telah didownload tadi.
then open folder.


nanti bila dah open folder dia keluar macam dekat atas nie.
korang copy semua yang ada dalam tu .


paste kan dekat kotak macam atas nie. preview dulu k. nanti kalau dah jadi baru boleh save.
nanti pandai pandai lah edit sikit sikit ayat dalam tu :)


p/s : selamat mencuba :)








terima kasih sebab membaca entry saya ♥ ♥

3 budak muncet ;):

SA said...

Hai Tiera. Mcm mana nak ubah kalau dah bertukar ke dashboard baru :). Tq

Liyana said...

sampai sekarang masih tak paham tak nampak tak tahu yang mana satu blogskin. sori2.. hahaha

liyana fat said...

mcm mne nk edit nye..<b.