Hey people , please respect each other here ♥ +Follow | Dashboard

followers ily:)

dear readers !

Selamat membaca cerita aku yang membosankan

-Alia Jamal-

Day 2: Nine things you do every day.



Assalamualaikum semua :)

Sambung untuk cabaran 10 hari dan hari ini untuk hari yang kedua iaitu rutin setiap hari aku . Aku nak tambah sikit , rutin sebagai pelajar memandangkan aku nie masih belajar . Benda yang semua orang buat aku tak letak dekat sini. Eg : toilet


  1. Pagi sebelum pergi kelas mesti beli kuih seringgit
  2. Singgah pi isi air sejuk dalam botol dekat watercooler
  3. Baru pergi kelas
  4. Pukul satu rehat pergi cafe + surau
  5. Sambung belajar balik , biasanya kelas tengahari aku ada kerja luar maksudnya bukan didalam kelas
  6. Abis kelas pukul empat , kadang-kadang pukul lima . Ini banyak persinggahan , mesin atm , cafe .
  7. Sampai bilik , ini adalah rutin wajib ! Tido petang !
  8. Malam pergi beli burger dekat cafe . Burger dia macam chairman dekat taman poli. Sedap !
  9. Kalau ada esaimen , buat esaimen kalau takde tido ! Aku jarang online kalau dekat poli .


Ha itu lah rutin harian aku, kecuali selasa khamis malam aku kena pergi PI ( pusat islam ) . Aku duduk hostel so memang rutin harian aku macam itu jalah. Nak keluar jadah apa memalam dekat hostel , memang kena merempat dekat luar lah kalau keluar balik malam.

Tapi aku enjoy *konon* haha . Sebab aku tak payah fikir duit rumah yadaa yadaa bagai. Fikir duit makan dengan duit enjoy jala. Amboi duit enjoy . Haha. Takdelah enjoy mana just orang kata boleh lah guna duit tu kepada benda yang memuaskan kehendak hati . Kalau duduk luar dulu dengan duit bil api air , sewa rumah semua kena fikir. Aku bukan anak orang kaya macam budak-budak poli pd tu .Hihi .

Ok itu saja cerita aku untuk hari ini . kbaii :)


p/s : orang nampak life aku bosan tapi bagi aku tak :)

terima kasih sebab membaca entry saya ♥ ♥

2 budak muncet ;):

MilaZul said...

untung ar bgtw rutin..hahaha

alia ;)) said...

jeles letewww . haha :P